HTML

Címkék

AlternativeTo (1) amazing alex (1) Android (1) android (5) apple (1) balsamiq (1) batman (4) battlefield (1) bemutató a múltból (1) béta (2) bioware (1) Blizzard (6) blizzard (3) Bomberman (1) borderlands 2 (1) C9 (1) capcom (3) cathrine (1) Codemasters (1) comic (6) comic oldalak (1) Continent of the Ninth Seal (1) crazy machine (1) dc universe (4) deviantart (1) diablo (1) diablo 3 (1) dlc (2) doctor who (1) dos (4) dragon age (1) DRM (1) elder scrolls (1) electronic arts (3) elmélkedés (2) enderman (1) extended cut (1) eyecandy (2) F1 (1) f2p (1) fejlesztés (1) fighting (2) file browser (2) film (1) final fantasy (2) final fantasy 7 (1) flash (2) FPS (1) free (13) free-to-play (4) freeware (1) gameboy (1) gamelogic (2) gameplay (1) gangmansytle (1) gangnamstyle (1) gog (11) Google (1) google play (2) hedgewars (1) hitman (1) hitman absolution (1) injustice (2) iphone (3) IT (8) játék (5) játékszoftver (33) jrpg (2) klasszikus (18) konzol (5) kritika (3) leírás (11) leviathan (1) Linux (6) Mac (4) magicka (1) marvel (1) mass effect (4) matrix (1) megaman (6) metroid (1) Microsoft (1) minecraft (1) MMORPG (1) mmorpg (1) mockup (2) modellezés (1) mortal kombat (1) MSWindows (1) MTVA (1) multiplayer (1) nadeo (1) nap képe (41) nexus (1) nigths into dreams (1) nintendo (1) nintendo ds (1) open (6) OpenRA (2) OpenTTD (2) origin (2) paradox entertainment (1) paradox interactive (1) PC (16) pc (16) pc guru (1) playsation 3 (2) playstation 3 (2) pokémon (5) pokemon (1) PvsZ (1) responsive (1) retró (1) rovio (1) rpg maker (1) sega (2) shootmania (1) sims (1) skyrim (1) snes (3) sonic (1) soul calibur (1) source filmmaker (2) square enix (1) starcraft (1) star wars (2) steam (8) street fighter (1) super mario (8) szoftver (1) tardis (1) TC alternatívák (1) team fortress 2 (4) tekken (1) teszt (4) the incredible machine (1) the old republic (1) trailer (1) ubisoft (2) újság (1) usite (1) uTorrent (1) valve (3) vélemény (3) videó (8) video (6) web (16) Widelands (1) wii u (1) Win (2) Windows (17) worms (1) WoW (1) xbox 360 (5) youtube (3) zelda (3) zenonia (1) Címkefelhő

Hedgewars: Worms Sonic-al

2012.09.20. 21:30 tommckay

hogfortbig_head.png

Akkor ahogy ígértem, itt az újabb open poszt, benne a Hedgewarsal.Gyanítom nem sok mindenkinek kell bemutatni a Worms című szériát amiben kukacok ölik egymást halomra, mindezt rendkívül vicces módon. Az első rész még annó '95-ben jelent meg, azóta pedig nincs megállás, a Team 17 már szinte EA magasságokból ontja magából a folytatásokat. Ezek között a folytatások között volt 2 és 3D-s játékok is, de mai teszt alanyunk a klasszikus 2D-s Wormsokat idézi. Szerencsére, bár ez ízlés kérdése, az mindenesetre biztos, hogy az újabban megjelent Worms-ok  is visszatértek ehhez a játékmenethez.

0_9_15-main-menu.jpg

Első indításra két dolog tűnik fel. Először is, hogy nincs túlbonyolítva a menü. Kb 2 dolgot tehetünk, rámehetünk az egyjátékos vagy a többjátékos részre. Najó második pillantásra már észre lehet venni a beállítások menüt, meg a letölthető tartalmak gombot is. Aztán ami feltűnik, hogy a játék angol. Illetve mégsem, csak eléggé hiányos a fordítás néhol.

0_9_15-nature.jpg

Grafikailag megtévesztően hasonlít a Worms szériára, megkockáztatom aki csak néha játszott vele meg sem tudja különböztetni. A legnagyobb különbség hogy itt sündisznók vannak, ott meg kukacok. Minden más hasonlít. Fegyverek terén szintén ez a helyzet. Van pár mókásabb mint a Tardis-os teleport(hang effektel meg minden!\o/) vagy épp a Portal, de nagyrészt a jól ismert fegyver típusok találhatóak itt is. A játékmenetről sok szót nem ejtenék aki ismeri az tudja milyen, aki nem, annak beszúrok ide egy videót, többet mond minden szónál.

Alapjáraton 3 féle játékmód van az egyjátékos részben. Van egy "random", itt csak rákattintasz és már játszol is. Van egy ahol beállíthatod a dolgokat, melyik csapat, milyen pálya, milyen fegyverek stb. és van egy training/mission rész ahol pár gyakorló pálya után különböző feladatokat kell végrehajtani, sünjeinkel. Multiban játszhatunk Lanon és hivatalos szerveren is, utóbbit mondjuk a poszt írás pillanatában épp nem tudtam kipróbálni, de gondolom hasonló lehet mint az egyjátékos rész csak épp másokkal. 

A letölthető tartalmak elég szegényesek, lényegében főleg fejfedőt tartalmaznak, egy két téma még meg  hasonlók, nem egy OpenTTD. A beállítások leginkább az alap dolgokra koncentrálnak. Egy ilyen játéknál mondjuk ez nem akkora baj azért :)

hedgewars-0.9.6-003.jpg

A Hedgewars tartalmaz egy pályaszerkesztőt is, amit még ebben a nem túlbonyolított menüben is sikerült kicsit eldugniuk. Lényegében amikor kiválasztod melyik pályán akarsz játszani, van egy olyan lehetőség, hogy "hand draw map", ezt kiválasztod majd rákattintasz a képre és mehet a rajzolgatás. Ez sincs túl bonyolítva, bár mentségükre legyen, nekem úgy rémlik a Worms pálya szerkesztője is hasonlóan faék.

Mindent összevetve a Hedgewars egy rendkívül szórakoztató Worms klón, tele elrejtett poénokkal. Negatívumot gyakorlatilag nem is igen lehet rá mondani. Jó móka na. Természetesen elérhető Windowsra, mac OSX-re és az összes létező linuxra is. Sőt a készítők még egy iOS portot is összedobtak neki. 

Hivatalos oldal: http://hedgewars.org

hedgewars-wallpaper.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: open teszt free kritika klasszikus worms Linux Windows free-to-play hedgewars

A bejegyzés trackback címe:

https://x303.blog.hu/api/trackback/id/tr484764424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása