HTML

Címkék

AlternativeTo (1) amazing alex (1) android (5) Android (1) apple (1) balsamiq (1) batman (4) battlefield (1) bemutató a múltból (1) béta (2) bioware (1) blizzard (3) Blizzard (6) Bomberman (1) borderlands 2 (1) C9 (1) capcom (3) cathrine (1) Codemasters (1) comic (6) comic oldalak (1) Continent of the Ninth Seal (1) crazy machine (1) dc universe (4) deviantart (1) diablo (1) diablo 3 (1) dlc (2) doctor who (1) dos (4) dragon age (1) DRM (1) elder scrolls (1) electronic arts (3) elmélkedés (2) enderman (1) extended cut (1) eyecandy (2) F1 (1) f2p (1) fejlesztés (1) fighting (2) file browser (2) film (1) final fantasy (2) final fantasy 7 (1) flash (2) FPS (1) free (13) free-to-play (4) freeware (1) gameboy (1) gamelogic (2) gameplay (1) gangmansytle (1) gangnamstyle (1) gog (11) Google (1) google play (2) hedgewars (1) hitman (1) hitman absolution (1) injustice (2) iphone (3) IT (8) játék (5) játékszoftver (33) jrpg (2) klasszikus (18) konzol (5) kritika (3) leírás (11) leviathan (1) Linux (6) Mac (4) magicka (1) marvel (1) mass effect (4) matrix (1) megaman (6) metroid (1) Microsoft (1) minecraft (1) MMORPG (1) mmorpg (1) mockup (2) modellezés (1) mortal kombat (1) MSWindows (1) MTVA (1) multiplayer (1) nadeo (1) nap képe (41) nexus (1) nigths into dreams (1) nintendo (1) nintendo ds (1) open (6) OpenRA (2) OpenTTD (2) origin (2) paradox entertainment (1) paradox interactive (1) pc (16) PC (16) pc guru (1) playsation 3 (2) playstation 3 (2) pokemon (1) pokémon (5) PvsZ (1) responsive (1) retró (1) rovio (1) rpg maker (1) sega (2) shootmania (1) sims (1) skyrim (1) snes (3) sonic (1) soul calibur (1) source filmmaker (2) square enix (1) starcraft (1) star wars (2) steam (8) street fighter (1) super mario (8) szoftver (1) tardis (1) TC alternatívák (1) team fortress 2 (4) tekken (1) teszt (4) the incredible machine (1) the old republic (1) trailer (1) ubisoft (2) újság (1) usite (1) uTorrent (1) valve (3) vélemény (3) videó (8) video (6) web (16) Widelands (1) wii u (1) Win (2) Windows (17) worms (1) WoW (1) xbox 360 (5) youtube (3) zelda (3) zenonia (1) Címkefelhő

Total Commander alternatívák, és egyéb állatfajták Vol1

2012.06.29. 13:48 tommckay

Nos hogy legyen egy IT közelibb poszt is a blogon gondoltam bemutatok pár ingyenes fájlkezelőt, mert (spoiler!) a Total Commander(továbbiakban TC) nem az. Persze nem célom senkit se megtéríteni, csak hátha páran hozzám hasonlóan kedvet kapnak egy ingyenes alternatívához.

Kezdetnek a személyes kedvencemmel a Nexus File-al kezdeném. 

Első ránézésre a program kellemesen néz ki. Látszik rajta a készítő igyekezete, hogy kellően egyedi legyen, de mégis ismerős azoknak akik magáról a TC-ről vagy más hasonló klónról váltanak át. A szokásos alap funkciók természetesen mind megtalálhatók, bár a gyorsbillentyűk máshogy vannak amit az elején szokni kell.

Ha már gyorsbillentyűk, ez talán a Nexus file legnagyobb hiányossága. Jó példa erre, hogy míg TC alatt elég egy spacet nyomni, és azonnal kiszámolja a mappa méretét azon túl, hogy kijelöli, itt csupán utóbbira futja. Persze, be lehet állítani erre a funkcióra is egy gyorsbillentyűt, de talán jobb lenne ha már alapból ez a megoldás lenne. Akik magyar nyelven használják, azok számára különösen bosszantó lehet, ugyanis ezek beállítását a Súgó alatti Parancsikon(!) menüponttal lehet előhozni, ami fatális nagy félrefordítás(az eredeti Shortcut Keys), és így nagyon nehéz megtalálni. Én lassan egy éve használom, más hasonló félrefordítással még nem találkoztam, ilyen téren jól teljesít. Persze akik angolul használják majd, ezt a részt úgyis kihagyták...

További problémám volt még az FTP csatlakozás, amit az istenért se tudtam használni, minden létező kombinációt kipróbáltam, de sehogy se sikerült sehova se csatlakoznom vele. Persze valószínűleg az én bénaságom is benne van, de a többi hasonló program volt annyira hülyebiztos, hogy ez ne okozzon gondot.

A sok negatívum után most jöjjön pár pozitívum is. A Nexus File rendkívül testre szabható, és sok apróságot tartalmaz  ami nagyon kényelmessé teszi a használatát. Ilyen apróság a lapozás is, a legtöbb program a fájl listában scrollozást használ, ami ugyan jól néz ki, de lassú. Itt ezzel szemben pillanatok alatt át lehet nézni egy több ezer fájlt tartalmazó könyvtárat is. Másik ilyen, hogy fájl átnevezéskor külön veszi a nevet és a kiterjesztést, emlékeim szerint TCben egybe vett mindent. Ez szintén hasznos, a kiterjesztést úgy se írja át senki nagyon, ellenben a nevet így gyorsabb, sokkal kézre állóbb.

Jobb kattintásra, egy saját menüt dob fel elsőnek, és onnan lehet át navigálni a szokásos Intéző menübe. A magam részéről ezt szintén pozitívumnak értékelem. Ez a menü nem tartalmaz sallangot, pont azokat tartalmazza amik kellenek.

Egyébként a nexus tartalmaz rar és zip tömörítőket, így azok telepítésével se kell bajlódni.

Másik pozitívum a munka mappa opció ami gyakorlatilag elment egy mappát(pontosabban ötöt), egy gyors billentyűre és azt lenyomva egyből oda ugrunk. Egyszerű de nagyszerű ötlet.

Hasonlóan érdekes opció, lenne(ha működne), a Shift+Enterrel elő hozható "mi ez a fájl?" opció ami a készítő oldalán adna egy leírást. Ez sajnos jelenleg nem működik, kicsit el lett hanyagolva.

Mint ahogy maga a program is, jelenleg több mint egy éve nem frissült, a készítő az oldala alapján rá állt a iOS appok fejlesztésére, ami nem is lenne baj csak kár egy ilyen jó fájl kezelőt így veszni hagyni. Így kifejezetten vicces az Adomány fül a menüsorban. Hogy akkor miért pont ez lett az első leírás? Mert én szeretem használni ,jó kis program, sokat kipróbáltam és ez vált be leginkább, de ha továbbra sem frissül ideje lesz át állnom egy másikra. Talán pont a következőre amit majd itt  bemutatok?

Honlap: http://www.xiles.net

BTW nem ez lett volna az első poszt, de így alakult ezért olyan fura az eleje.

Képek a tovább után.

nexusfile02.jpgnexusfile01.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: leírás nexus PC Windows IT file browser TC alternatívák

A bejegyzés trackback címe:

https://x303.blog.hu/api/trackback/id/tr444618774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása