HTML

Címkék

AlternativeTo (1) amazing alex (1) android (5) Android (1) apple (1) balsamiq (1) batman (4) battlefield (1) bemutató a múltból (1) béta (2) bioware (1) Blizzard (6) blizzard (3) Bomberman (1) borderlands 2 (1) C9 (1) capcom (3) cathrine (1) Codemasters (1) comic (6) comic oldalak (1) Continent of the Ninth Seal (1) crazy machine (1) dc universe (4) deviantart (1) diablo (1) diablo 3 (1) dlc (2) doctor who (1) dos (4) dragon age (1) DRM (1) elder scrolls (1) electronic arts (3) elmélkedés (2) enderman (1) extended cut (1) eyecandy (2) F1 (1) f2p (1) fejlesztés (1) fighting (2) file browser (2) film (1) final fantasy (2) final fantasy 7 (1) flash (2) FPS (1) free (13) free-to-play (4) freeware (1) gameboy (1) gamelogic (2) gameplay (1) gangmansytle (1) gangnamstyle (1) gog (11) Google (1) google play (2) hedgewars (1) hitman (1) hitman absolution (1) injustice (2) iphone (3) IT (8) játék (5) játékszoftver (33) jrpg (2) klasszikus (18) konzol (5) kritika (3) leírás (11) leviathan (1) Linux (6) Mac (4) magicka (1) marvel (1) mass effect (4) matrix (1) megaman (6) metroid (1) Microsoft (1) minecraft (1) MMORPG (1) mmorpg (1) mockup (2) modellezés (1) mortal kombat (1) MSWindows (1) MTVA (1) multiplayer (1) nadeo (1) nap képe (41) nexus (1) nigths into dreams (1) nintendo (1) nintendo ds (1) open (6) OpenRA (2) OpenTTD (2) origin (2) paradox entertainment (1) paradox interactive (1) pc (16) PC (16) pc guru (1) playsation 3 (2) playstation 3 (2) pokémon (5) pokemon (1) PvsZ (1) responsive (1) retró (1) rovio (1) rpg maker (1) sega (2) shootmania (1) sims (1) skyrim (1) snes (3) sonic (1) soul calibur (1) source filmmaker (2) square enix (1) starcraft (1) star wars (2) steam (8) street fighter (1) super mario (8) szoftver (1) tardis (1) TC alternatívák (1) team fortress 2 (4) tekken (1) teszt (4) the incredible machine (1) the old republic (1) trailer (1) ubisoft (2) újság (1) usite (1) uTorrent (1) valve (3) vélemény (3) videó (8) video (6) web (16) Widelands (1) wii u (1) Win (2) Windows (17) worms (1) WoW (1) xbox 360 (5) youtube (3) zelda (3) zenonia (1) Címkefelhő

Total Commander alternatívák, és egyéb állatfajták Vol2

2012.07.16. 11:17 tommckay

muCommander_logo_kis.pngMostani alanyunk a muCommander, ez a rendkívül tetszetős minimalista, multi platform fájlkezelő.

A Nexushoz hasonlóan itt is elsőre a kinézet fogott meg, bár attól eltérően ez sokkal hagyományosabb, inkább csak minimalista a TC-hez képest. Telepítés után én általában azzal szoktam kezdeni, hogy minden beállítok úgy, hogy nekem kézre álljon. Ez általában pár gyors billentyűt, elrendezést, a fájlok színezését és ehhez hasonlókat jelent. Itt ezzel nem kellett bajlódnom minden kapásból úgy volt ahogy az én ízlésemnek tetszik. Egyedül a kijelölt fájlok betűinek színét állítottam át sárgára, hogy jobban elüssön a többitől.

Ha már a Nexusnál megemlítettem, itt sem hagyhatom szó nélkül, hogy space lenyomására csak kijelöl és nem számolja ki egyből a mappa méretét. A helyzet itt még rosszabb egy kicsivel. Ugyan alt+enterrel elő lehet hozni a tulajdonság ablakot ahol kiszámolja de én akkor is azt akarom, hogy nekem a méret oszlopba írja ki. Egy gombnyomásra. Ilyen opciót viszont nem találtam a gyorsbillentyűk között, Ez elég nagy mínusz nálam. Csökönyös vagyok nah...

muCommander_ablak.jpg

A program egyébként tudja a szükséges dolgokat, a sokat emlegetett Nexussal ellentétben itt simán ment az FTP-re csatlakozás. A Beállítások menü elég harmatos alig pár dolgot tudunk megváltoztatni, ez szintén nem túl nagy pozitívum. A magyarosítás olyan 90% körül lehet, a szem elött lévő dolgok le vannak fordítva de akad még elvétve egy-két angol szöveg.

Fájl listában itt scrolloz amit az emberek jobban megszoktak már, hiába lassabb mint a lapozás. Egyik unalmasabb pillanatomban le is mértem mennyire. A tesztben egy 96 mappát és 64 fájlt tartalmazó könyvárat vettem alapul. Nexus alatt a végére egy hosszabb ujj mozdulattal a görgőn elértem, itt ehhez 4 görgetésre volt szükség.

Beallitasok_kis.png

Jobb kattintásra egyébként itt is saját menüd dob fel, aminek van pár hasznos funkciója, mint például a pofon egyszerű jogosultság kezelés. Ez is tartalmaz beépített tömörítőket, gond nélkül megbirkózik a zip és a .rar fájlokkal. Egyébként másolásnál nagyon jól néz ki, ahogy grafikonon kirajzolja a sebességet és egyéb hasznos adatokat.

Másik opció amit eddig ugyan nem használtam, de azt hiszem lassan rászokok, az az email küldés lehetősége. Pofon egyszerű ennek megvalósítása, beállítod a nevet, email címet, SMTP-t és utána egy kattintással tudsz email-ben dolgokat küldözgetni.

Egy újabb nagyszerű újdonság, hogy kihasználják a java előnyeit. Ez alatt azt értem hogy a honlapról le lehet tölteni egy java JNLP fájlt amit elindítva nem kell semmit se telepíteni, lényegében böngészőből megy ha úgy tetszik. Ehhez kapcsolódik még, hogy minden ismert platformon elfut. A honlapon ugyan érződik, hogy az OSX a fő platform, a screenshot-ok között csak OSX-es és Win2000-es(!!!!) képek vannak, de remekül fut Win7-en is többek közt.

A múltkor megemlítettem, hogy a Nexus lassan egy éve nem frissült. Na itt ilyen veszély nem  fenyeget, eddig minden nap jött hozzá javítás. Igaz a Nightly buildet kell használni, mert a sima leragadt a 0.8.5 még valamikor 2010-ben, de legalább érezni, hogy dolgoznak rajta. Ha már frissítés remélem idővel raknak bele egy automata updatert, feleslegesen idegesítő minden reggel elszöszölni a letöltés telepítés résszel, ha mindig a legfrissebbet akarjuk használni. Egyébként lehet nyomni rá egy OK-ot és tovább enged, meg ki is lehet kapcsolni a frissítés keresését minden indulásnál. De nah, ha már naponta javítanak rajta valamit, erre is kitalálhatnának egy megoldást. Egy Chrome szerű háttérben frissítés még illene is ehhez a minimalizmushoz.

A muCommander összességében eddig nagyon bejött, 3 napja használom mindenre és semmi problémám nem volt vele, kifejezetten kézre áll minden. Minden funkciót tartalmazott amit érdemben is használok, és bár nem olyan szép mint a Nexus és kevesebb "extra funkciója" is  van mégis meggyőzött arról, hogy váltsak. 

Megjegyzés: néhány napos további használat után előjött pár bug, amik zavaróak lehetnek. Ilyen, hogy sok kis fájl esetében kegyetlenül szaggat, és néha a kitömörítés se tökéletes. 

Hivatalos oldal: http://www.mucommander.com

Több kép itt.

Szólj hozzá!

Címkék: free leírás PC Linux Windows Mac file browser

A bejegyzés trackback címe:

https://x303.blog.hu/api/trackback/id/tr124656677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása