HTML

Címkék

AlternativeTo (1) amazing alex (1) android (5) Android (1) apple (1) balsamiq (1) batman (4) battlefield (1) bemutató a múltból (1) béta (2) bioware (1) Blizzard (6) blizzard (3) Bomberman (1) borderlands 2 (1) C9 (1) capcom (3) cathrine (1) Codemasters (1) comic (6) comic oldalak (1) Continent of the Ninth Seal (1) crazy machine (1) dc universe (4) deviantart (1) diablo (1) diablo 3 (1) dlc (2) doctor who (1) dos (4) dragon age (1) DRM (1) elder scrolls (1) electronic arts (3) elmélkedés (2) enderman (1) extended cut (1) eyecandy (2) F1 (1) f2p (1) fejlesztés (1) fighting (2) file browser (2) film (1) final fantasy (2) final fantasy 7 (1) flash (2) FPS (1) free (13) free-to-play (4) freeware (1) gameboy (1) gamelogic (2) gameplay (1) gangmansytle (1) gangnamstyle (1) gog (11) Google (1) google play (2) hedgewars (1) hitman (1) hitman absolution (1) injustice (2) iphone (3) IT (8) játék (5) játékszoftver (33) jrpg (2) klasszikus (18) konzol (5) kritika (3) leírás (11) leviathan (1) Linux (6) Mac (4) magicka (1) marvel (1) mass effect (4) matrix (1) megaman (6) metroid (1) Microsoft (1) minecraft (1) mmorpg (1) MMORPG (1) mockup (2) modellezés (1) mortal kombat (1) MSWindows (1) MTVA (1) multiplayer (1) nadeo (1) nap képe (41) nexus (1) nigths into dreams (1) nintendo (1) nintendo ds (1) open (6) OpenRA (2) OpenTTD (2) origin (2) paradox entertainment (1) paradox interactive (1) PC (16) pc (16) pc guru (1) playsation 3 (2) playstation 3 (2) pokemon (1) pokémon (5) PvsZ (1) responsive (1) retró (1) rovio (1) rpg maker (1) sega (2) shootmania (1) sims (1) skyrim (1) snes (3) sonic (1) soul calibur (1) source filmmaker (2) square enix (1) starcraft (1) star wars (2) steam (8) street fighter (1) super mario (8) szoftver (1) tardis (1) TC alternatívák (1) team fortress 2 (4) tekken (1) teszt (4) the incredible machine (1) the old republic (1) trailer (1) ubisoft (2) újság (1) usite (1) uTorrent (1) valve (3) vélemény (3) videó (8) video (6) web (16) Widelands (1) wii u (1) Win (2) Windows (17) worms (1) WoW (1) xbox 360 (5) youtube (3) zelda (3) zenonia (1) Címkefelhő

Mari0

2012.07.19. 12:00 tommckay

mari0_logo_kis.pngA fene se tudja már, a Nintendo hány fajta Super Mariot dobott eddig piacra, de mint kiderült, mindenre ők se gondolhatnak(vagy drága volt a licensz...). Ez pedig az az eshetőség amikor Mario kap egy Portal Gunt a kezébe. Ez annyira egyszerű de zseniális alapötlet, hogy a jól ismert pályák teljesen megváltoznak tőle. Én anno vagy ötször álltam neki az első pályának mert, annyit bohóckodtam a puskával, hogy mindig lejárt az idő. A Portal Gun teljesen úgy működik mint a Portalban, 2 portal amit itt gyakorlatilag bármilyen megfelelő nagyságú felületre  ki lehet lőni. Rohadtul megdobja a hangulatot amikor a közelgő teknősöket elportálod(van ilyen szó?) egy teljesen más helyre, hogy ne legyenek útban. A pályák végén lévő zászlót is könnyebb elkapni úgy, hogy függőlegesen kilősz mint egy rakéta. És ezek még csak az alap Super Mario Bros. pályák. 

A Mari0 ugyanis tartalmaz különböző map packeket az alap Super Mario Bros. pályákon kívül. Ezekből eddig csak a Portalosokat próbáltam de azok kegyetlen ötletesek voltak. Elég komoly agymunkát igényel néhány megoldás kitalálása, alaposak voltak a készítőik, ezt meg kell hagyni, jól átgondolták.  Tartalmazzák a Portal 1-2 fontosabb játékelemeit is, mint a különböző tulajdonságú folyadékok, vagy a kapcsolók amikkel ajtót lehet kinyitni. Elképesztő hangulata van mindennek 2D-ben, Mario style-ban.

A játék persze nem csak ennyiből áll. Tartalmaz egy maximum 4 fős multit is, amit jelenleg, még csak 1 gépen lehet játszani, de pár kép tanulsága alapján lehet számítani netes multira is. Ez lényegében egy sima co-op, ahol mindenkinek egy képernyőn belül kell maradnia. Ez az alap pályákon inkább csak poén mint hasznos, de a különböző map packokon mint a két fajta Portal, talán jól jöhet még pár segítő portal. Bár a multi elgondolása érdekes, engem nem igazán győzött még meg, nem különösebben van kihasználva alapjáraton. 

Na de a pálya készítő. Az igen. Az ZSENIÁLIS. Így, csupa nagybetűvel. A Mari0 talán legjobb része, egy részletes pálya szerkesztő, amin gyakorlatilag bármit megcsinálhatsz amit nem szégyellsz. Bármit. Igen ezt ízlelgetni kell, hisz ki ne szeretett volna, itt ott változtatni a klasszikus játékon, most megteheti. Akár kockáról kockára megépítheted az általad kitalált világot. A pályán minden sprite-ot berakhatsz ami szerepel a Super Mario Bros.-ban, vagy a Portal-ban, plusz még sajátokat is. Innen már tényleg csak a kreativitáson múlik a dolog, hogy keveri az ember a Portal fejtörőit a Super mario Bros klasszikus elemeivel. Tényleg bármit módosíthatsz, amit utána elmenthetsz és bárkivel megoszthatod. Ekkora szabadságot még platformjátékban szerintem senki sem látott. Van annak valami különleges hangulata, amikor felhőt és a különböző bokrokat, dombokat, darabokban pakolgatod a kék háttérre...

A Mari0 teljesen ingyenes, és nyílt forráskódú, bármikor szabadon letölthető innen. Fut Windowson, OSX-en és Linuxon is. A fejlesztése úgy tűnik még folyik, nekem egy 1.3-as verzió volt eddig a gépemen most egy 1.6-ot szedtem le. Ami biztató mert nem ma indult a projekt, komolyan gondolják.

Hivatalos oldalhttp://stabyourself.net/mari0/

Rengeteg screenshot itthttp://stabyourself.net/mari0/marathon/

Aki nem tudja elképzelni, hogy ez milyen lehet Portal Gun-al végigvinni a Super Mario Bros.-t annak itt egy frankó videó az első pár pályáról:

Szólj hozzá!

Címkék: free klasszikus leírás játékszoftver gog Windows

A bejegyzés trackback címe:

https://x303.blog.hu/api/trackback/id/tr144664505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása