HTML

Címkék

AlternativeTo (1) amazing alex (1) android (5) Android (1) apple (1) balsamiq (1) batman (4) battlefield (1) bemutató a múltból (1) béta (2) bioware (1) Blizzard (6) blizzard (3) Bomberman (1) borderlands 2 (1) C9 (1) capcom (3) cathrine (1) Codemasters (1) comic (6) comic oldalak (1) Continent of the Ninth Seal (1) crazy machine (1) dc universe (4) deviantart (1) diablo (1) diablo 3 (1) dlc (2) doctor who (1) dos (4) dragon age (1) DRM (1) elder scrolls (1) electronic arts (3) elmélkedés (2) enderman (1) extended cut (1) eyecandy (2) F1 (1) f2p (1) fejlesztés (1) fighting (2) file browser (2) film (1) final fantasy (2) final fantasy 7 (1) flash (2) FPS (1) free (13) free-to-play (4) freeware (1) gameboy (1) gamelogic (2) gameplay (1) gangmansytle (1) gangnamstyle (1) gog (11) Google (1) google play (2) hedgewars (1) hitman (1) hitman absolution (1) injustice (2) iphone (3) IT (8) játék (5) játékszoftver (33) jrpg (2) klasszikus (18) konzol (5) kritika (3) leírás (11) leviathan (1) Linux (6) Mac (4) magicka (1) marvel (1) mass effect (4) matrix (1) megaman (6) metroid (1) Microsoft (1) minecraft (1) mmorpg (1) MMORPG (1) mockup (2) modellezés (1) mortal kombat (1) MSWindows (1) MTVA (1) multiplayer (1) nadeo (1) nap képe (41) nexus (1) nigths into dreams (1) nintendo (1) nintendo ds (1) open (6) OpenRA (2) OpenTTD (2) origin (2) paradox entertainment (1) paradox interactive (1) PC (16) pc (16) pc guru (1) playsation 3 (2) playstation 3 (2) pokemon (1) pokémon (5) PvsZ (1) responsive (1) retró (1) rovio (1) rpg maker (1) sega (2) shootmania (1) sims (1) skyrim (1) snes (3) sonic (1) soul calibur (1) source filmmaker (2) square enix (1) starcraft (1) star wars (2) steam (8) street fighter (1) super mario (8) szoftver (1) tardis (1) TC alternatívák (1) team fortress 2 (4) tekken (1) teszt (4) the incredible machine (1) the old republic (1) trailer (1) ubisoft (2) újság (1) usite (1) uTorrent (1) valve (3) vélemény (3) videó (8) video (6) web (16) Widelands (1) wii u (1) Win (2) Windows (17) worms (1) WoW (1) xbox 360 (5) youtube (3) zelda (3) zenonia (1) Címkefelhő

MTVA.hu ingyé

2012.07.25. 13:30 tommckay

Alig pár órája írta meg a webszemét blog, hogy az MTVA oldala az ingyenes Joomla CMS-t használja, amihez még a sablont se ők csinálták. Ez a poszt eddig 70+ kommentet hozott, mindenki más véleményen van, de a nagy részük szerint ez szemétség. Nos én kicsit máshogy gondolom, és mivel kell a téma a bloghoz, ezért itt fejtem ki (ál)bölcs véleményem, politika mentesen.

MTVA logo.png

Maga a Joomla egy remek rendszer, bár manapság a Drupal elismertebb de ezzel sincs különösebb gond. Rengeteg  kiegészítő van hozzá, amikkel kb bármit meglehet vele csinálni. Gyors, könnyen kezelhető, és ami fontosabb működik. Miért dobjanak ki milliókat egy új rendszer elkészítésére amikor van már működő, pláne, hogy ilyenkor mindenki aki csak él és lélegzik a közelben le akarja venni a saját hasznát a semmiért?(oké, valszeg ezért is leszámláztak pár milliót ismerősöknek ami már undorító, de ne legyünk rossz májúak, tegyük fel, hogy TÉNYLEG ingyen volt). Mondjuk azért az is megérne egy bekezdést, hogy egy 65 milliárdból gazdálkodó szervezet miért ezen spórol. De mint mondtam ne legyünk rossz májúak, próbálnak spórolni, és ez jó. Valószínűleg pár belsős dobta össze az oldalt néhány óra alatt, ezt abból gondolom, hogy profiknak nem lett volna nagy kunszt pár dolgot megváltoztatni, hogy azért ne legyen ennyire egyértelmű. Az oldal ebben a formájában 2011-ben indult, és várhatóan pénteken le is váltja egy újabb, akkor mi itt a probléma? 2 évig senkit nem zavart, jól is nézett ki (és remélhetőleg) ingyen is volt. Röviden tökéletes volt arra amire kellett. A template meg nem véletlenül template, erre találták ki, ha szabályosan használják semmi gond.

Olvastam a kommentek között, hogy a joomla szellemiségével mennek szembe meg ilyenek. Kétlem, hogy ilyenek lennének a háttérben, egyszerűen csak könnyen használható, bárki tudja kezelni, könnyű cikket írni hozzá stb. Látszik is, hogy a tartalom kezelést se profik végzik, a Balatoni nyárt képet a slideshowban egy hozzáértő se engedte volna ilyen alacsony felbontásban felrakni. Felesleges vita az egész, nem szegtek meg vele semmit, a kódban benne van, hogy Joomla fut az oldal alatt, nem kell a footerben lennie semmilyen szövegnek, vagy logónak. 

<meta name="generator" content="Joomla! 1.7 - Open Source Content Management" />

Pénteken jön az új oldal ha minden igaz, a milliókért kifejlesztett új arculat jegyében. A lenti logók elkészítése 12 ember munkája, amiért bizony súlyos összegeket kaptak...(apropó látja ezekben valaki az aranymetszés szabályait, vagy bármi hasonlót amivel beharangozták?) Ehhez képest most szidjuk az MTVA-t mert spóroltak amiből ránézésre semmi se látszik? Az új logók és az MTVA oldala közül melyik látszik igényesebbnek? Naugye. A kép egyébként a http://geeklifemoments.tumblr.com/ -ról van.

  

Szóval ha az MTVA.hu tényleg pár belsős munkája volt, amiért nem kaptak külön százezreket(ehh ezt azért még mindig nehezen hiszem el...) akkor pacsi jár érte az illetékeseknek, az én részemről legalábbis így gondolom. 

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény web MTVA

A bejegyzés trackback címe:

https://x303.blog.hu/api/trackback/id/tr424677032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása