HTML

Címkék

AlternativeTo (1) amazing alex (1) Android (1) android (5) apple (1) balsamiq (1) batman (4) battlefield (1) bemutató a múltból (1) béta (2) bioware (1) blizzard (3) Blizzard (6) Bomberman (1) borderlands 2 (1) C9 (1) capcom (3) cathrine (1) Codemasters (1) comic (6) comic oldalak (1) Continent of the Ninth Seal (1) crazy machine (1) dc universe (4) deviantart (1) diablo (1) diablo 3 (1) dlc (2) doctor who (1) dos (4) dragon age (1) DRM (1) elder scrolls (1) electronic arts (3) elmélkedés (2) enderman (1) extended cut (1) eyecandy (2) F1 (1) f2p (1) fejlesztés (1) fighting (2) file browser (2) film (1) final fantasy (2) final fantasy 7 (1) flash (2) FPS (1) free (13) free-to-play (4) freeware (1) gameboy (1) gamelogic (2) gameplay (1) gangmansytle (1) gangnamstyle (1) gog (11) Google (1) google play (2) hedgewars (1) hitman (1) hitman absolution (1) injustice (2) iphone (3) IT (8) játék (5) játékszoftver (33) jrpg (2) klasszikus (18) konzol (5) kritika (3) leírás (11) leviathan (1) Linux (6) Mac (4) magicka (1) marvel (1) mass effect (4) matrix (1) megaman (6) metroid (1) Microsoft (1) minecraft (1) mmorpg (1) MMORPG (1) mockup (2) modellezés (1) mortal kombat (1) MSWindows (1) MTVA (1) multiplayer (1) nadeo (1) nap képe (41) nexus (1) nigths into dreams (1) nintendo (1) nintendo ds (1) open (6) OpenRA (2) OpenTTD (2) origin (2) paradox entertainment (1) paradox interactive (1) pc (16) PC (16) pc guru (1) playsation 3 (2) playstation 3 (2) pokemon (1) pokémon (5) PvsZ (1) responsive (1) retró (1) rovio (1) rpg maker (1) sega (2) shootmania (1) sims (1) skyrim (1) snes (3) sonic (1) soul calibur (1) source filmmaker (2) square enix (1) starcraft (1) star wars (2) steam (8) street fighter (1) super mario (8) szoftver (1) tardis (1) TC alternatívák (1) team fortress 2 (4) tekken (1) teszt (4) the incredible machine (1) the old republic (1) trailer (1) ubisoft (2) újság (1) usite (1) uTorrent (1) valve (3) vélemény (3) video (6) videó (8) web (16) Widelands (1) wii u (1) Win (2) Windows (17) worms (1) WoW (1) xbox 360 (5) youtube (3) zelda (3) zenonia (1) Címkefelhő

Secret Maryo Chronicles - Super Mario PC-re

2012.08.07. 11:42 tommckay

Secret Maryo Chronicles - header.jpg

Mivel Super Mario-ból eddig csak pár oktató játék jelent meg PC-re,az is még annó a 90-es évek elején, ezért aki Mariozni akart annak eddig 2 választása volt. Vagy játszik valamelyik gagyi flash utánzattal, vagy emulátorral próbálkozott. Utóbbi egyébként egész jó megoldás, de nekem ez se volt elég. (Oké van egy harmadik lehetőség, a Mari0 szerű játékok, de most maradjunk a klasszikus játékmenetnél)

Kicsit körül néztem az open játékok háza táján, és akkor akadtam rá a Secret Maryo Chronicles-re amit a Super Mario World ihletett. Valahogy úgy mint a Settlers 2 / Widelands esetében, ugyanaz a játékmenet, hasonló grafika de két külön játék. Mario vs. Maryo értem?  

Screen1.jpg

Mint említettem, a játékmenet ugyanaz. Itt is vannak gombák amitől nagyra nősz, vagy növények amiktől tüzet dobálsz, itt is csatornákban járkálsz és gyilkolod az ártatlan járókelőket akik a 2D miatt csak jobbra és balra tudnak menni. Igaz most nem az olasz sztereotípiát húzzák rád, hanem a fejkendős suhancét, de kb ez a legnagyobb változás. A pályák felépítése is hasonló, pár g*ci húzás ugyan van néhol de alapjáraton semmi olyan amit még ne láttunk volna. Ha végeztél egy pályával a nagy térképen találod magad ahol mehetsz a következő szintre, vagy vissza valamelyik korábbira(álá Super Mario World). Választhatunk, hogy simán csak egy pályát szeretnénk végigvinni vagy egy kampányt. A kettő között lényegében csak annyi a különbség, hogy utóbbinál van egy nagy térkép, és nem menüben turkálsz, ugyanis történet nincs a játékban. Vagy csak rejtve van, lehet erre utal a cím... 2 fajta mentési lehetőség van játékon belül. A nagy térképen ingyenes a menés, míg pályán belül 3000 pontba kerül, úgyhogy nem kell túlzásba vinni. Sajnos erről nem figyelmeztetnek csak ha elfogyott a rá költhető pontok mennyisége így akik nem figyelik( like me) csúnyán megszívhatják, és kezdhetik a pont gyűjtögetést 0-ról... 

Screen2.jpg

Kinézetre a játék szép, hűen tükrözi az SMW hangulatát, bár kissé flash játék beütése van, de attól még marha jól néz ki. Öröm ránézni, szép színes szagos, tetszik. Az animációk is rendben vannak. Ilyen téren a játékba nem lehet belekötni, a Widelands-el ellentétben itt volt szép érzéke a készítőknek, és ez meg is látszik. Kivéve a fekete loading képernyőn, oda igazán berakhattak volna valami szép hátteret. Zene alapjáraton nincs a játékban. Vannak effekt hangok az ugráskor meg ilyesmik, de egyedül a halálkor van zenének nevezhető valami. Ezt próbálták orvosolni egy külön letölthető csomagban, ami zenéket ad a játékhoz. Nos bár tényleg adtak hozzá a magam részéről nem lettem lenyűgözve. A berakott számok nagy része szerintem nem is passzol a hangulatba, van ugyan egy kettő ami jobb de nem győztek meg. Én inkább le is kapcsoltam. Persze ez ízlés kérdése, lehet mások szerint tökéletesek.

Amiről még nem beszéltem az az editor. Bezony a Mari0-hoz hasonlóan itt is található beépített pálya szerkesztő amit az F8-al lehet előhozni. Ez talán egy kicsit kevésbé részletes mint a másik de saját pályák készítésére ugyanúgy tökéletesen megfelel, mindent be lehet rakni ami szerepel a játékban amúgy is. 

Ahogy látom a hivatalos oldalon, a játék fejlesztése másfél éve leállt, bár itt-ott előfordul a 2.0 megnevezés és a fórumban is van élet, ami reménykedésre ad okot. Az 1.9-es verzió az aktuális, ami alapján gondolom már nincsenek benne  komolyabb bugok és mindent megvalósítottak amit szerettek volna, úgyhogy nyugodtan ki lehet próbálni bárkinek

Screen3.jpg

Végszónak itt a gépigény és a hivatalos oldal. Előbbivel nem hiszem, hogy túl sok embernek lesz gondja elég alacsony.

Hivatalos oldal: http://www.secretmaryo.org

Linux, Mac or Windows 2000 / XP / 2003 / Vista / 7

Minimum:

Processor: 500 MHz
Video Card: 64 MB OpenGL Compatible 3D Accelerated Graphics Card
RAM: 256MB
800x600 Screen Resolution
16 Bit Color Display
Keyboard + Mouse

Recommended:

Processor: 1 GHz
Video Card: 128 MB OpenGL Compatible 3D Accelerated Graphics Card
RAM: 512MB
Sound Card
1024x768 Screen Resolution
24 Bit True Color Display
Joypad

Szólj hozzá!

Címkék: open teszt free super mario PC Linux Windows Mac free-to-play

A bejegyzés trackback címe:

https://x303.blog.hu/api/trackback/id/tr294699628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása